Categories: ActueelSmart Industry

Inschrijving voor Metaalunie Smart Manufacturing Award geopend

Innovatie krijgt steeds meer aandacht. Bedrijven moeten doorlopend vernieuwen en innoveren om concurrerend te blijven op het wereldtoneel. Gelukkig gebeurt dat al jaren, maar het verdient absoluut blijvend aandacht. Echter, met alleen dingen bedenken redden we het niet. Innoveren en produceren moeten hand in hand gaan. Het vergroten van de slagvaardigheid door middel van snel en betrouwbaar leveren, maatwerk, marge, flexibiliteit en kostprijs zijn cruciaal. De kracht van onze maakindustrie zit hem in ‘bedenken’ in combinatie met ‘maken’. De keten van flexibele en gespecialiseerde toeleverende bedrijven, veelal mkb-metaal, maakt de positie van de fabrikant met een eigen product (OEM’er) sterk, Zonder een sterk mkb-metaal verdwijnt de innovatiekracht uit de Nederlandse economie.

Om te verkennen en te ontdekken hoe en in welke mate het mkb-metaal al stappen neemt om doorlopend te vernieuwen en innoveren, organiseert Koninklijke Metaalunie de ‘Smart Manufacturing Award’, oftewel slim produceren. Dat kan bijvoorbeeld door optimaal gebruik te maken van moderne productietechnieken, excellente processen, goed gekozen materialen, doordachte systemen, digitalisering en een zelfsturende en zelflerende organisatie.

Tien bedrijven

Uit elk van de tien Metaaluniedistricten wordt een winnaar gekozen. Deze tien districtswinnaars worden in de gelegenheid gesteld zich tijdens een feestelijk Event te presenteren. Tijdens dit Event worden drie bedrijven genomineerd, waaruit een jury de landelijke winnaar van de Metaalunie Smart Manufacturing Award kiest.

De inschrijving is voor leden van Metaalunie en is geopend tot 14 november 2016. Ga voor criteria en andere informatie naar www.metaalunieaward.nl. Aanmelden kan ook direct via award@metaalunie.nl.

De redactie

Recent Posts

Maakindustrie Expo: Gratis advies van Maakdokters

Tijdens de beurs Maakindustrie Expo in Hardenberg biedt Vraag & Aanbod in samenwerking met de…

6 uur ago

2,5 miljoen euro voor circulaire ontwikkelingen binnen de maakindustrie

De nieuwe subsidieronde van de Kennis- en Innovatieagenda Circulaire Economie is vanaf 7 mei geopend…

7 uur ago

Personeelstekorten zetten werkgevers onder financiële druk

Om het hoofd te bieden aan de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt, zetten werkgevers een…

9 uur ago

Plaatbewerker lanceert eigen magazine

WBM Staalservice heeft een magazine uitgebracht: Leer! Het magazine geeft een beeld van wat WBM…

1 dag ago

Column Joachim Driessen: Politieke rampspoed

De kabinetsformatie is al een tijdje onderweg, maar de poging een rechts kabinet te vormen,…

1 dag ago

VNO-NCW: ‘We moeten nu de maakindustrie vergroenen’

‘We moeten nu de keuze maken de maakindustrie te vergroenen. Dat betekent: volle bak op…

1 dag ago