Categories: Actueel

Inschrijving ION Borghardt Award geopend

Hoewel uiteraard ook ontwikkelprojecten in de oppervlaktetechniek zijn toegelaten, benadrukt de organisator van deze prijs, de Stichting Borghardt Fonds dat onderzoek gevolgd moet worden door een marktintroductie en dus een reële markt moet bedienen. Immers het bedienen van een markt leidt tot omzet. En hier wil de jury graag zien dat er nieuwe wegen bewandeld worden. Dit kan zowel in productietechniek, alsook in product-marktcombinaties.

Criteria

Hoewel de aandacht dit jaar vooral op deze twee onderwerpen wordt gelegd, is elke inzending met als uitgangspunt oppervlaktetechniek, een potentiele kanshebber. Een aantal steekwoorden als hulpmiddel daarbij zijn: People, Planet en Profit; Ketenoptimalisatie; Nieuw in de markt; Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen; Innovatief; Energiebesparing; Ontzorgen van de klant ; Marktpotentie; Arbeidshygiëne/veiligheid; Marktbelang; beantwoord dit een marktvraag, en; Duidelijkheid en begrijpbaarheid
De Stichting Borghardt Fonds merkt op dat veel bedrijven goede ideeën hebben en baanbrekend bezig zijn. Bescheidenheid blijkt regelmatig een reden te zijn om het betreffende voorbeeld niet in te dienen. ‘Ten onrechte blijkt vaak. Daarom bij deze de oproep om ook voor uw gevoel niet zulke baanbrekende innovaties, toch in te sturen. Ook studenten worden nadrukkelijk uitgenodigd om hun innovatieve idee in te zenden’, aldus de stichting.

Jury

Stichting Borghardt Fonds organiseert iedere twee jaar een innovatie award, de ION Borghardt Award, voor de meest innovatieve ontwikkeling ten behoeve van de oppervlaktebehandelende industrie. De voorzitter van het stichtingsbestuur is dr.ir. Hans van der Weijde, Program manager Packaging, India, Thrust bij Tata Steel Europe. Elke editie wordt door het stichtingsbestuur een jury benoemd, die raakvlakken heeft met de aandachtsvelden die voor de betreffende editie van de ION Borghardt Award worden gevraagd. Voor de award van 2016 bestaat de jury uit de volgende drie personen, te weten: voorzitter en jurylid dr.ir. Arjan Mol; universitair hoofddocent Corrosietechnologie en Elektrochemie, afdeling Technische Materiaalwetenschappen aan de TU Delft; jurylid dr.ir. Johan Zijp; Manager Central Laboratory bij DAF Trucks Eindhoven, en; jurylid Veli Görür; Category Manager bij Lely Industries Maassluis.

De prijs

In de aankondigingen van de Week van de Oppervlaktetechnologie en de Vakbeurs Surface zal aandacht worden besteed aan de genomineerden. Tevens zullen de genomineerden tijdens de Vakbeurs Surface op de ION Borghardt Award expositie (recht tegenover de stand van Vereniging ION) aandacht krijgen en in de beurs/evenementcatalogus geplaatst worden.
De winnaar ontvangt naast de award, de eeuwige roem en de plaquette, ook media-aandacht in onder andere het Vakblad Oppervlaktetechnieken. Het betreft onder andere een groot redactioneel artikel waarin het belang van uw inzending wordt weergegeven.

Indien de studentenprijs uitgereikt wordt (dit ter beoordeling van de jury), is er voor de winnaar, naast de eeuwige roem en een plaquette, een geldprijs van 500 euro beschikbaar. Uiteraard zal ook over deze innovatie een artikel in het Vakblad Oppervlaktetechnieken verschijnen.

Winnaar 2014

De winnaar in 2014 was Heras. Deze lanceerde de hekwerklijn Grence: een nieuwe generatie spijlenhekwerk qua duurzaamheid en prijsstelling. Dithekwerk is het resultaat van de gecombineerde productiemethoden ‘Heras Stent Technology’ en ‘Twist Lock’. Deze innovatie maakt lassen overbodig en zorgt voor een fraaiere afwerking. De methode vereist veel minder zink, is minder arbeidsintensief en reduceert intern transport. Door het gehele productieproces kan de CO2-uitstoot tot maximaal 70 procent verminderen ten opzichte van conventionele oplossingen.

Inschrijving

Inschrijven voor de ION Borghardt Award kan via de website de Vereniging ION tot 1 september 2016. De genomineerden zullen tijdens de Vakbeurs Surface en Week van de Oppervlaktetechnologie 2016 (4 – 6 oktober in ‘s Hertogenbosch) op een walk of fame geplaatst worden. Tijdens de openingsceremonie van de Week van de Oppervlaktetechnologie op 4 oktober zal de winnaar bekend worden gemaakt.

 

De redactie

Recent Posts

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

7 uur ago

FME over coalitieakkoord: ‘Stabiel beleid is nodig om de technologische industrie te behouden’

FME is blij dat er na zes maanden formeren een regeerakkoord ligt en dat een…

10 uur ago

Stevast techniek: ‘Positief verrast’

Stevast Techniek uit Beilen is voor de tweede keer aanwezig op Maakindustrie Expo. ‘Vorig jaar…

14 uur ago

Ontmoeten relaties en zoeken naar personeel

Maakindustrie Expo in Evenementenhal Hardenberg is een tweedaags event (15 en 16 mei) voor de…

14 uur ago

Consolidatie in metaalbewerking zet door

Metaalbewerkende bedrijven kregen de afgelopen jaren veel voor hun kiezen, denk aan aanhoudende personeelstekorten, hoge…

1 dag ago

WBSO-steun leidt tot recordinvesteringen in innovatie

Nieuwe innovatieve technologie is het antwoord op uitdagingen op terreinen als veiligheid, zorg, verduurzaming en…

1 dag ago