HP stapt in 3D-printing productie-industrie

De HP Jet Fusion zou in vergelijking met de huidige 3D-printsystemen kwalitatief hoogwaardiger, sneller en goedkoper zijn. Er verschijnen in de tweede helft van dit jaar én in 2017 twee versies van de nieuwe 3D-printer op de Europese markt. Startprijs is 120.000 dollar.

Appstore

De nieuwe 3D-printers zijn de HP Jet Fusion 3D 3200-printer, speciaal ontworpen voor prototyping, en de HP Jet Fusion 3D 4200-printer, ontworpen voor prototyping én kortetermijn-productiebehoeften. Daarnaast is er nog een gesynchroniseerde set tools bestaande uit ondermeer intuïtieve software en een HP Jet Fusion 3D Processing Station met ‘fast cooling’. HP bouwt bovendien een 3D-materiaal appstore uit en werkt daarvoor samen met gecertificeerde partners zoals Arkema, BASF, Evonik en Lehmann & Voss.  

Prijzen en beschikbaarheid

De HP Jet Fusion 3D 4200-printer is in het najaar van 2016 beschikbaar en de HP Jet Fusion 3D Printer 3200 is in 2017 beschikbaar in een geselecteerd aantal landen in Europa, te beginnen met Oostenrijk, België, Ierland, Italië, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Spanje en Zwitserland. In de tweede helft van 2017 volgen meer Europese landen. De HP Jet Fusion 3D Printer 3200 is beschikbaar vanaf 120.000 dollar. De volledige end-to-end-oplossing (HP Jet Fusion 3D Printer 3200 en Station Processing) is beschikbaar vanaf 145.000 dollar.

Bron: Computable

De redactie

Recent Posts

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

14 uur ago

FME over coalitieakkoord: ‘Stabiel beleid is nodig om de technologische industrie te behouden’

FME is blij dat er na zes maanden formeren een regeerakkoord ligt en dat een…

17 uur ago

Stevast techniek: ‘Positief verrast’

Stevast Techniek uit Beilen is voor de tweede keer aanwezig op Maakindustrie Expo. ‘Vorig jaar…

21 uur ago

Ontmoeten relaties en zoeken naar personeel

Maakindustrie Expo in Evenementenhal Hardenberg is een tweedaags event (15 en 16 mei) voor de…

21 uur ago

Consolidatie in metaalbewerking zet door

Metaalbewerkende bedrijven kregen de afgelopen jaren veel voor hun kiezen, denk aan aanhoudende personeelstekorten, hoge…

2 dagen ago

WBSO-steun leidt tot recordinvesteringen in innovatie

Nieuwe innovatieve technologie is het antwoord op uitdagingen op terreinen als veiligheid, zorg, verduurzaming en…

2 dagen ago