Categories: Actueel

HGG Profiling Contractors wint Metaalunie Smart Manufacturing Award

De winnaar werd donderdag gekozen tijdens het Smart Manufacturing Congres bij Metaalunie in Nieuwegein. De jury nodigde daar drie van de acht eerder gekozen districtswinnaars uit om live hun ‘smart productiemethode’ te pitchen. Naast HGG Profiling Contractors (winnaar Noordwest) waren dat De Cromvoirtse (winnaar Zuid-Oost) en TBP Electronics (winnaar Zuid-Holland). Zij werden gedeeld tweede.

Ook werd dit jaar onverwacht een aanmoedigingsprijsuitgereikt. Deze ging naar het bedrijf 10XL , dat modellen van sleepbassins 3D print.

Voortdurend optimaliseren

Post over HGG: ‘HGG is een mooi voorbeeld van Smart Manufacturing op vele vlakken in de metaalsector. Het bedrijf is voortdurend bezig met het optimaliseren van processen door technologische innovatie, digitalisering en automatisering en realiseert daarmee grote doorlooptijd- en kostenreductie voor zijn klanten.’

Het bedrijf faciliteert onder meer het complete ontwerp- en fabricageproces voor de klant . ‘Het bedrijf deelt graag zijn kennis met anderen en werkt samen met onderwijs, klanten en toeleveranciers. Het personeel wordt door middel van zelfsturende teams voortdurend betrokken bij product- en procesinnovaties’, motiveerde Post de keuze voor het bedrijf.

HGG International bv is een wereldspeler op het gebied van 3D-profileren van buizen, balken en andere profielen snijden. Deze positie realiseert het bedrijf door een combinatie van loonsnijden en het ontwikkelen en leveren van snijmachines aan klanten over de hele wereld. De machines worden ingezet voor uitdagende projecten in staalconstructie / -bouw, scheepsbouw, offshore en procesindustrie.

Jaarlijkse prijs

Koninklijke Metaalunie stelt elk jaar een prijs ter beschikking aan een Metaalunielid dat zich met een actueel thema positief onderscheidt. Dit jaar was het thema ‘Smart Manufacturing’, oftewel slim produceren. Dat kan bijvoorbeeld door optimaal gebruik te maken van moderne productietechnieken, excellente processen, goed gekozen materialen, doordachte systemen, digitalisering en een zelfsturende en zelflerende organisatie.

Districtswinnaars

De andere vijf districtswinnaars zijn ITEQ Industries B.V . (winnaar Midden), Lentink Metaalwaren bv (winnaar Gelre), Optiwa bv , (winnaar Limburg), PM-Bearings bv (winnaar Oost) en STT Products bv (winnaar Noord).
‘Alle districtswinnaars zijn mkb-metaalbedrijven die begrijpen dat de kracht van onze maakindustrie zit in ‘bedenken’ in combinatie met ‘maken’, nu en in de toekomst’, aldus Jan Post.

Alle districtswinnaars en de jury

Jury

De jury bestond dit jaar uit voorzitter Jan Post (Philips Consumer Lifestyle, 2e links), Jacqie van Stigt (FNV), onze hoofdredacteur Rolf Elling (1e links), Egbert-Jan Sol (TNO, 1e rechts), en Jan Willem Boezel (2e rechts, technisch directeur bij Van Raam en winnaar van de Smart People Award 2015).

 

www.metaalunieaward.nl

De redactie

Recent Posts

AI binnen de maakindustrie, wat is er mogelijk?

Tijdens de Maakindustrie Expo in Hardenberg was er ook aandacht voor AI. Voor de een…

3 dagen ago

Kasteel Metaal best presterende bedrijf in metaalbewerking

Aeternus heeft een top 25 gemaakt met de best presterende metaalbewerkende bedrijven. Aan de top is…

3 dagen ago

DeSpray tekent miljoenencontract met het Australische ARRG Waste

Het in Nederland gevestigde DeSpray Environmental tekende op de IFAT-beurs in München een langetermijncontract van…

3 dagen ago

Reactie Koninklijke Metaalunie op Hoofdlijnenakkoord

Het Hoofdlijnenakkoord is gepresenteerd. Koninklijke Metaalunie is blij dat er duidelijkheid is. De nadruk op…

3 dagen ago

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

4 dagen ago

VNO-NCW: ‘Hoofdlijnenakkoord heeft terecht aandacht voor ondernemerschap en verdienvermogen’

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers…

4 dagen ago