Heudra Tools levert verspaningsgereedschappen van Dümmel

Heudra Tools levert sinds kort ook Dümmel draai-, frees-, snij- en steekgereedschappen. De gereedschappen zijn ontwikkeld voor CNC draaibanken, CNC freesmachines en bewerkingscentra.

Logo DummelDe Dümmel-catalogus frezen omvat een grote serie minifrezen met drie snijkanten, frezen met circulaire interpolatie en schijf- en zaagfrezen. Voor het draaien, steken, boren en profileren levert Dümmel gereedschappen vanaf 0,2 mm.


Steekgereedschappen zijn er in allerlei profielen, met drie- of met twee snijkanten. Kopsteken is mogelijk tot 30 mm. Daarnaast omvat het pakket Dümmel frees- en snijgereedschappen voor schroefdraad en het spiebaan steken DIN 138 en DIN 6885.


Voor alle gereedschappen zijn wisselplaten te verkrijgen voor staal, RVS, gietijzer, grafiet, aluminium en koper.


De oorsprong van deze VHM gereedschappen fabriek gaat drie generaties terug. Het bedrijf is opgericht in 1928. Al meer dan 60 jaar ligt de prioriteit bij VHM gereedschappen voor de metaalbewerking. Tevens is Dümmel toonaangevend in het snel groeiende industriesegment van minibewerkingen.


Het in het Gelderse Kesteren gevestigde Heudra Tools heeft een leveringspakket van gerenommeerde merken zoals Nikken, Kyocera, Vardex, MT, Lynx Tools, IMT, Fanar, PDS en SAV. Hiermee levert Heudra Tools een compleet pakket gereedschappen voor de metaalbewerking. Denk hierbij aan machinegereedschappen, draai-, frees-, steek-, boor-, draadsnij-, micro-, afbraam- en tapgereedschappen, VHM gereedschappen, aangedreven gereedschappen, VDI-, Center- en Boor- opnames, hoogfrequent- en meerspillige spindels, ronddraai-, magneet- en positioneertafels, machineklemmen en meetapparatuur.


Zusterbedrijf Innotools Benelux vult dit nog eens aan met een omvangrijk pakket wisselplaatfrezen.