Categories: Actueel

Gilde Maintenance met McMain contractbeheer naar TechniShow

Doordat het onderhoud steeds vaker in handen is van externe partijen, is het belangrijk voor gebruikers om de verschillende contracten met al deze partijen te monitoren en te managen. Gilde Maintenance heeft hiervoor de module ‘Contractbeheer’ ontwikkeld. Met behulp van deze module zijn ingangs- en afloopdata, opzegtermijnen en contractkosten in één oogopslag inzichtelijk. Ook ís een koppeling naar de betreffende contractdocumenten en garantiecertificaten eenvoudig te maken en kan volautomatisch een tijdige melding voor opzegging of verlenging worden gegenereerd.

Inkoop en voorraadbeheer

Voor een efficiënter beheer van dure, onmisbare onderdelen heeft McMain de module ‘Inkoop en Voorraadbeheer’. Door te werken met kritische onderdelen en een ‘just in time’-bestelsysteem wordt ‘misgrijpen’ voorkomen en blijven kostbare onderdelen niet te lang in een magazijn liggen.


Extra aandacht is er op de stand voor de module ‘Audit trail’. Met deze module kan eenvoudig worden bijgehouden wie, wat, wanneer heeft gewijzigd en waarom. Alle gedane aanpassingen, zoals software-updates (versiebeheer), daarom overzichtelijk bijeen in een mutatielogboek. Handig voor onder andere QHSE-controles of onderhoudswerkzaamheden.
Interessant is dat de werkzaamheden van monteurs van derden (als fabrikanten of contractors) met behulp van de ‘werkbonnenapp‘ van McMain (geintroduceerd op de vorige TechniShow in 2014) op dezelfde wijze kunnen worden beheerd als werkopdrachten van het eigen personeel. Zo kunnen de werkopdrachten per mail (als.pdf) naar de contractor of fabrikant worden toegezonden (inclusief digitale handtekening).
Om de efficiëntie op een hoger plan te tillen kan gebruik worden gemaakt van de McMain connector+. Met deze connector is eenvoudig een koppeling tot stand te brengen met OEE-tools en condition monitoring-tools om storingen, stilstanden en meterstanden etc. te registreren. Op basis van deze data kan vervolgens een analyse gemaakt worden en onderhoud uitgevoerd daar waar nodig.


Gilde Maintenance staat op de TechniShow 2016 in hal 11, stand C.043

 

De redactie

Recent Posts

Moeizame start van het jaar voor Duitse machinebouwers

De Duitse machinebouwindustrie heeft in het eerste kwartaal van 2024 24 procent minder orders ontvangen…

2 dagen ago

Constructiebedrijf De Vries moderniseert met nieuwe buislasermachine

Het Eindhovense bedrijf De Vries Constructie & Lasertechniek heeft een nieuwste aanwinst: de buislasermachine Adige…

2 dagen ago

Column Joachim Driessen: Ziek of toch niet?

Eens deed mijn HR-directeur de uitspraak: 'Ziek zijn overkomt je, maar verzuim is een keuze.' …

2 dagen ago

Nieuwe markten voor afgedankte machines: welke sectoren profiteren van het wegvallen van transmissies in elektrische auto’s

De mobiliteitstransitie en de daarmee verbonden herinrichting van productiefaciliteiten van autofabrikanten is momenteel in volle…

3 dagen ago

Ook in Limburg 2e stakingsronde

De estafettestakingen in de Metaal en Techniek (ook wel kleinmetaal) houden aan. Maandag 3 juni…

3 dagen ago

Helft bouwbedrijven zet onervaren krachten in

De bouwsector wordt geconfronteerd met verschillende uitdagingen. De aanhoudende personeelstekorten is een van de meest…

3 dagen ago