Categories: Actueel

FME organiseert economische missie naar Portugal

De missie is van dinsdag 10 tot en met donderdag 12 oktober in samenwerking met RVO, Buitenlandse Zaken, FME Cleantech Holland, Envaqua en de NAG. Deze reis is interessant voor alle FME-leden die zaken willen doen in Portugal op het gebied van duurzame energie, milieutechnologie of logistieke infrastructuur voor de airport- en aerospacesector leveren. Bijzonder aan deze reis is dat deze dagen ook het staatsbezoek van het Koninklijk paar plaatsvindt. De koning en koningin zijn dan ook aanwezig bij een aantal programmaonderdelen van deze economische missie.

Portugal kenmerkt zich door een sterke duurzame energie sector en een sterke groei van het toerisme waardoor de luchthaven uitgebreid wordt. Dat biedt kansen voor de Nederlandse technologische industrie. Voor de energiesector wordt de focus in het programma gelegd op energieopwekking, energie-infrastructuur, energie-efficiency, energieopslag en ‘waste to energy’. Voor de airport- en aerospacesector ligt de focus op de ondernemingen die logistieke infrastructuur leveren gelieerd aan airport en aerospace. Tijdens deze reis kom je in contact met potentiële Portugese (zaken)partners en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden die Portugal biedt. Zo zorgt de groei van toerisme voor een sterke vraag naar luchthaveninvesteringen in vooral capaciteit en technische oplossingen. Daarnaast wordt een extra vliegveld gebouwd bij Lissabon en wordt de capaciteit van de huidige luchthaven uitgebreid. Dit biedt voor de sector airport en aerospace en bedrijven die hieraan gelieerd zijn op het terrein van logistiek en infrastructuur de nodige kansen. Voor het bedrijfsleven op het terrein van vliegtuigmaak en -onderhoud worden onder meer OGMA en Embraer Évora bezocht.

Mail: internationaal@fme.nl

De redactie

Recent Posts

Consolidatie in metaalbewerking zet door

Metaalbewerkers kregen de afgelopen jaren veel voor hun kiezen, denk aan aanhoudende personeelstekorten, hoge energieprijzen…

3 uur ago

WBSO-steun leidt tot recordinvesteringen in innovatie

Nieuwe innovatieve technologie is het antwoord op uitdagingen op terreinen als veiligheid, zorg, verduurzaming en…

4 uur ago

Ultimatum zwaar werk-regeling verlopen, acties dreigen

Het ultimatum dat FNV, CNV en VCP het demissionaire kabinet hadden gesteld over het vroegpensioen…

4 uur ago

Herstel voor de staalmarkt op komst?

Op dit moment lopen de meningen over de marktontwikkelingen sterk uiteen. Onzekere energieprijzen, hoge inflatie-…

4 uur ago

Ontdek de mogelijkheden van generatieve AI voor de maakindustrie

In een wereld waarin alles voortdurend verandert, is het van belang om overzicht te houden.…

1 dag ago

Opnieuw 24-uurs stakingen Metaal & Techniek (kleinmetaal)

De stakingen in de Metaal en Techniek sector, ook wel bekend als de kleinmetaal, gaan…

1 dag ago