Flexweld breidt activiteiten uit met lasrobot cursus

Flexweld heeft er sinds kort een activiteit bij, namelijk het geven van lasrobotcursussen. De eerste cursussen werden zeer goed bezocht. Voor het eerst presenteert het Hellendoornse bedrijf deze activiteit op de Metavak in Hardenberg.

Verschillende bedrijven hebben al gebruik gemaakt van de expertise die Flexweld bezit op het gebied van het lassen in combinatie met het programmeren van lasrobots. De deelnemende bedrijven die met een certificaat op zak vervolgens op de eigen installaties aan de slag gaan melden ons dat er positieve resultaten in efficiëntie in programmeren, productie, laskwaliteit en het oplossen van storingen geboekt worden.

 

‘Deelnemende bedrijven waren onder andere Hoekman uit Nieuwleusen , Hoza uit Scheemda , Kverneland uit Geldrop en Siemens uit Hengelo, ‘vertelt Ard Hofmeijer, directeur-eigenaar van Flexweld. Het geven van opleidingen komt hem goed uit. ‘Het is nu toch een beetje aankeutelen voor wat betreft productiewerk.’ Hofmeijer hoopt met zijn cursusprogramma aan te sluiten bij de behoefte van bedrijven. Ook verwacht hij een toestroom van cursisten vanwege het feit dat veel bedrijven in deze tijd met minder werk zitten en de zo beschikbare tijd aangrijpen om hun personeel bij te scholen.

 

Oplevering robotlascel
Het eigenlijke werk van Flexweld is de productie van lascellen. Dit resulteerde afgelopen december nog in de oplevering van een turn-key robotlascel aan Benefit Almelo. De cel bestaat uit twee opspantafels met robotgestuurde lasmallen waartussen centraal een Motoman EA 1900 lasrobot is opgesteld. De in-, en uitpakposities worden tijdens het lassen afgeschermd door twee snelloopdeuren. De bijbehorende opleiding werd door twee medewerkers van Benefit in het bedrijfspand van Flexweld gevolgd. Benefit Almelo zet de robotlascel in voor het lassen van producten voor warmwater cv-ketels.

 

VW Transporter

Lasrobotcel VW TransporterOp dit moment legt Flexweld de laatste hand aan een turn-key lasrobot installatie (foto) die uiteindelijk uitgeleverd gaat worden aan een Poolse afnemer. De lasrobotinstallatie zal in Polen ingezet gaan worden voor het lassen van RVS onderdelen voor de nieuwe Volkswagen Transporter. De installatie is uitgevoerd met een voordraaitafel waarop twee robotgecontroleerde lasmallen gepositioneerd zijn. Het proces is in zijn geheel geëngineerd en gebouwd door Flexweld. De cel is uitgevoerd met een Motoman HP 6 robot en wordt geleverd inclusief lasmallen, opleiding en lasdampafzuiging.

 


Metavak 

Van dinsdag 24 tot en met donderdag 26 maart zal in Hardenberg weer de jaarlijkse Metavak beurs gehouden worden. Flexweld is dit jaar present in hal 4 waar gezamenlijk met systeempartners van Motoman Benelux BV een stand gedeeld zal worden. Flexweld zal dit jaar naast de robotica-, en lasmalprojecten de nadruk op het opleiden van lasrobotprogrammeurs leggen.