Categories: Actueel

EU helpt mkb met digitaliseren

DigitaliseSME is een nieuw door de EU gefinancierd Europabreed project dat de digitalisering van mkb’s (tot 250 werknemers) in Europa ondersteunt. Om de hierboven genoemde hindernissen te overwinnen, zal het project zogeheten digitale experts (met minimaal 7 jaar professionele ervaring) rechtstreeks verbinden met het hulpvragende mkb.

Er zijn geen beperkingen voor de sector waarin bedrijven zich bevinden en ook niet de hulpvraag die ze hebben. De digitalisering kan betrekking hebben op het uitbreiden van klanten in het buitenland tot intellectueel eigendom vraagstukken tot het verbeteren van interne processen tot het schrijven van een business plan voor een nieuw product dat men wil introduceren op de markt. Er is wel een beperking qua bedrijfsgrootte. Er zijn twee criteria: aantal werknemers + omzet of aantal werknemers + totaal op de balans.

• Middelgroot • Klein • Micro

Bedrijven moeten zich eerst registreren en uitleggen wat ze nodig hebben en wat hun reden is om aan het project deel te nemen. Dat geldt ook voor de digital experts die hun expertise en de reden voor deelname moeten aangeven. Vervolgens wordt een digital expert gekoppeld aan een bedrijf dat zijn visie op digitalisering kan implementeren.

Periode

DigitaliseSME wordt uitgevoerd in twee fasen. Van september 2018 tot en met januari 2019 is de pilotfase van vijf maanden waarbij gekeken zal worden op welke wijze bedrijven en digitale experts het beste aan elkaar gekoppeld kunnen worden zodat beide profiteren. Van februari 2019 tot en met november 2019 is de daadwerkelijke uitvoeringsfase.


De digital expert bezoekt het bedrijf een maand lang en helpt bij het opzetten van digitale processen voor hun behoeften. Deze maand hoeft niet per se aaneengesloten te worden gebruikt, maar mag ook in delen worden opgenomen. Op deze manier krijgen bedrijven wat ze nodig hebben en hebben digitale experts de kans om hun reputatie te versterken, hun activiteiten uit te breiden en hun marktbereik te vergroten.

www.digitalisesme.eu/nl/over-digitalisesme  

De redactie

Recent Posts

AI binnen de maakindustrie, wat is er mogelijk?

Tijdens de Maakindustrie Expo in Hardenberg was er ook aandacht voor AI. Voor de een…

1 dag ago

Kasteel Metaal best presterende bedrijf in metaalbewerking

Aeternus heeft een top 25 gemaakt met de best presterende metaalbewerkende bedrijven. Aan de top is…

1 dag ago

DeSpray tekent miljoenencontract met het Australische ARRG Waste

Het in Nederland gevestigde DeSpray Environmental tekende op de IFAT-beurs in München een langetermijncontract van…

1 dag ago

Reactie Koninklijke Metaalunie op Hoofdlijnenakkoord

Het Hoofdlijnenakkoord is gepresenteerd. Koninklijke Metaalunie is blij dat er duidelijkheid is. De nadruk op…

1 dag ago

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

2 dagen ago

VNO-NCW: ‘Hoofdlijnenakkoord heeft terecht aandacht voor ondernemerschap en verdienvermogen’

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers…

2 dagen ago