Categories: Actueel

EMAG Automation wordt EMAG LaserTec

De nieuwe naam past beter bij de focus van het werk en omdat het bedrijf marktkansen ziet voor hun geïntegreerde laserproductieoplossingen, die onder andere wordt gebruikt voor de productie van tandwielen in aandrijflijnen in de automotive.

 

Tandwielproductie

De tegenwoordige aandrijflijn is een steeds complexere taak voor ontwikkelaars. In de huidige automatische transmissies met koppelomvormer en transmissies met dubbele koppeling neemt het aantal tandwielstappen toe.

Tegelijkertijd worden hybride aandrijvingen en hulpsystemen ontwikkeld. Dit alles zorgt vooral voor extra componenten en dus extra gewicht, dat dan weer omlaag moet. Volgens EMAG Lasertec is laserlassen een onmisbaar onderdeel bij de moderne tandwielproductie geworden. Het maakt het mogelijk om componenten perfect op elkaar aan te sluiten. De onnodig zware en dure schroefverbindingen die in het verleden werden gebruikt, zijn dan niet langer nodig. Bovendien resulteert de combinatie van een gesmede en vervolgens machinaal bewerkte naaf en een gevormd plaatwerkdeel, in gewicht-geoptimaliseerde koppelingscomponenten. ‘In wezen verklaart dit het succes van onze technologie’, zegt Dr. Andreas Mootz, directeur van EMAG LaserTec.  

 

Custom made

EMAG heeft inmiddels 160 custom made laserlassystemen in Heubach ontwikkeld en geleverd. Alle toonaangevende autofabrikanten werken met de zogeheten ELC wat staat voor EMAG Laser Cell voor de productie van versnellingen, differentiëlen, koppelingscomponenten, motor- en stuurcomponenten. Sinds enige tijd zijn deze ‘Customized Solutions’ veruit de omzetdrijvers van het bedrijf. Daarom positioneert het bedrijf zich meer dan ooit met een nieuwe naam in dit toepassingsgebied.

Het bedrijf verwacht dat laserlassystemen de komende jaren verder zullen groeien, zelfs buiten de ‘klassieke’ autoproductie. Zo werkt de producent momenteel aan de eerste ELC-machine voor de differentiaalversnelling van een vrachtwagen met een werkstukgewicht van meer dan 100 kg. Ook interessant zijn laserlassystemen die gebruikt worden bij de productie van rotorassen of differentiëlen in elektromotoren. 

De redactie

Recent Posts

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

7 uur ago

FME over coalitieakkoord: ‘Stabiel beleid is nodig om de technologische industrie te behouden’

FME is blij dat er na zes maanden formeren een regeerakkoord ligt en dat een…

10 uur ago

Stevast techniek: ‘Positief verrast’

Stevast Techniek uit Beilen is voor de tweede keer aanwezig op Maakindustrie Expo. ‘Vorig jaar…

14 uur ago

Ontmoeten relaties en zoeken naar personeel

Maakindustrie Expo in Evenementenhal Hardenberg is een tweedaags event (15 en 16 mei) voor de…

14 uur ago

Consolidatie in metaalbewerking zet door

Metaalbewerkende bedrijven kregen de afgelopen jaren veel voor hun kiezen, denk aan aanhoudende personeelstekorten, hoge…

1 dag ago

WBSO-steun leidt tot recordinvesteringen in innovatie

Nieuwe innovatieve technologie is het antwoord op uitdagingen op terreinen als veiligheid, zorg, verduurzaming en…

1 dag ago