Elsto verwerft vertegenwoordiging voor draaikranslagers van Rima Spa

Elsto Aandrijftechniek heeft de Benelux-vertegenwoordiging verworven van draaikranslagers van Rima Spa. Het programma bestaat uit een serie industriële kogeldraaikranslagers met buitendiameters van 244 tot 1.600 mm en binnenkort zelfs tot 2.000 mm.

Kenmerkend voor de Rima draaikranslagers zijn de hoge toelaatbare axiaal- en radiaalbelastingen en kiepmomenten. De serie is leverbaar zonder vertanding of met binnen- of buitenvertanding. De gebruikte materiaalsoorten zijn C45 of 42CrMo4. De vertanding kan inductie-gehard worden met een hardheid van HRC56±3. Rima draaikranslagers lenen zich voor toepassing in allerhande zwenkkranen in de mobiele branche, in havens en op schepen. Daarnaast worden de draaikranslagers toegepast in lasmanipulatoren, draaibare platforms, verpakkingsmachines, draaitafels en kermisattracties.

 

Naast de standaardseries biedt Elsto Aandrijftechniek ook de mogelijkheid om speciale draaikranslagers te produceren, waarbij de engineering conform klantwens dan wel de uitvoering volgens klanttekening worden verzorgd.