Categories: ActueelKunststoffen

Duitse spuitgietsector blijft groeien

De Duitse spuitgietbedrijven hebben geprofiteerd van de zwakke euro en van het succes van zijn OEM’s in exportmarkten. Bovendien hielpen de lagere olieprijzen om de voortdurende economische verbetering en het consumentenvertrouwen te versterken, wat ook bijdroeg aan de groeiende vraag naar verpakkingen en consumptiegoederen. Deze factoren, samen met de nabijheid van de opkomende Oost- en Midden-Europese markten, betekent dat de Duitse spuitgietbedrijven zowel traditionele als nieuwe geografische regio blijven bedienen.

2.300 fabrieken

Duitsland vertegenwoordigt met een gebruik van meer dan 2 miljoen ton polymeer in 2015 de grootste sector van de Europese spuitgietindustrie. In bijna elk spuitgietsegment heeft Duitsland de grootste markt. Grote bedrijven zoals Bericap (doppen en deksels), Gerresheimer Wilden (medische producten), Röchling (auto-onderdelen) en Pöppelmann (auto’s en verpakking) zijn allemaal gestaioneerd in Duitsland.

Dat zijn enkele conclusies die AMI trekt in het nieuwe ‘Directory of Injection Moulders in Germany’. Het rapport maakt duidelijk dat niet alleen de omvang van de Duitse industrie maar ook de stabiele groeimarkt in contrast staan met veel andere Europese landen.
Het rapport noemt meer dan 2.353 fabrieken; dit zijn er honderd meer dan in de vorige editie. Het hart van de gids zijn de gegevens over loonspuitgieters. Voor ontwerpers, ontwikkelaars en kopers is een grote hoeveelheid informatie opgenomen over de activiteiten van deze bedrijven.
Duidelijk is dat meer dan 80 procent van de genoemde bedrijven polypropeen verwerkt en dat meer dan de helft op een of andere manier betrokken is bij toelevering aan de auto-industrie.

De 9de editie van AMI’s guide to the injection moulding industry in Germany uitgegeven in 2016 kost  260 euro (aanbieding boek) en 1.235 (elektronisch vanaf); Uitgever AMI Plastics

 

De redactie

Recent Posts

AI binnen de maakindustrie, wat is er mogelijk?

Tijdens de Maakindustrie Expo in Hardenberg was er ook aandacht voor AI. Voor de een…

18 uur ago

Kasteel Metaal best presterende bedrijf in metaalbewerking

Aeternus heeft een top 25 gemaakt met de best presterende metaalbewerkende bedrijven. Aan de top is…

19 uur ago

DeSpray tekent miljoenencontract met het Australische ARRG Waste

Het in Nederland gevestigde DeSpray Environmental tekende op de IFAT-beurs in München een langetermijncontract van…

20 uur ago

Reactie Koninklijke Metaalunie op Hoofdlijnenakkoord

Het Hoofdlijnenakkoord is gepresenteerd. Koninklijke Metaalunie is blij dat er duidelijkheid is. De nadruk op…

21 uur ago

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

2 dagen ago

VNO-NCW: ‘Hoofdlijnenakkoord heeft terecht aandacht voor ondernemerschap en verdienvermogen’

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers…

2 dagen ago