Categories: Actueel

Drie genomineerden voor Proces Innovatie Prijs 2016

De Proces Innovatie Prijs is een prestigieuze onderscheiding voor innovatie in de procesindustrie. In totaal beoordeelde de vakjury onder voorzitterschap van hoofdredacteur Henk Klein Gunnewiek van Solids Processing Benelux zeventien inzendingen. De genomineerden werden recentelijk bekend gemaakt.

Genomineerden

Lampe Technical Textiles imponeerde de jury met de Phoenix Filterzak. De genomineerde heeft een speciale constructiemethode uitgewerkt die maximale veiligheid biedt. Hierdoor is het mogelijk de zak te gebruiken in gevoelige processen, waarbij geen enkele verontreiniging van het product is toegestaan.

Tetra Pak Processing Systems heeft een flexibele kaasproductie ter jurering aangeboden. Tetra Pak Flexline maakt het mogelijk is om elke batch een andere kaassoort of kaasformaat te produceren met minimaal tijd- en productverlies, gecombineerd met een reguliere hoge productiecapaciteit en lage manbehoefte.

Log 5 zond het AwCP (Water Activity Controlled Pasteurization) in. Dit is een pasteurisatiemethode met bijbehorende machinelijn voor droge producten zoals noten en zaden. Hiermee blijft de productkwaliteit zoveel mogelijk behouden, terwijl de droge producten veilig voor consumptie zijn.

Publieksprijs

Het oordeel van de jury telt zwaar, maar wat wordt de publiekslieveling van 2016. De hele maand september kan het publiek op een van de drie genomineerden voor de publieksprijs stemmen. Dat kan op de website https://www.industrialprocessing.nl/nl-NL/Bezoeker/PIP-2016.aspx

Industrial Processing

Industrial Processing is de grootste vakbeurs voor de totale natte en droge procesindustrie in de Benelux. De exposanten tonen u hier de laatste trends, producten en ontwikkelingen op het gebied van procesapparatuur, -engineering. Industrial Processing staat in het teken van Unlocking Future Factories. Industrial Processing wordt gehouden van dinsdag 4 tot en met vrijdag 7 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht.

De redactie

Recent Posts

AI binnen de maakindustrie, wat is er mogelijk?

Tijdens de Maakindustrie Expo in Hardenberg was er ook aandacht voor AI. Voor de een…

2 dagen ago

Kasteel Metaal best presterende bedrijf in metaalbewerking

Aeternus heeft een top 25 gemaakt met de best presterende metaalbewerkende bedrijven. Aan de top is…

2 dagen ago

DeSpray tekent miljoenencontract met het Australische ARRG Waste

Het in Nederland gevestigde DeSpray Environmental tekende op de IFAT-beurs in München een langetermijncontract van…

2 dagen ago

Reactie Koninklijke Metaalunie op Hoofdlijnenakkoord

Het Hoofdlijnenakkoord is gepresenteerd. Koninklijke Metaalunie is blij dat er duidelijkheid is. De nadruk op…

2 dagen ago

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

2 dagen ago

VNO-NCW: ‘Hoofdlijnenakkoord heeft terecht aandacht voor ondernemerschap en verdienvermogen’

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers…

3 dagen ago