zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Widenhorn focust op plaatbewerking


Rhoon, 28 oktober 2014
Na de verkoop van de verspanende activiteiten van Widenhorn Industriële Automatisering aan ATS International gaat het achterblijvende deel verder als Widenhorn bv. Dit 'nieuwe' bedrijf opereert dan als totaalleverancier van software en onderdelen voor plaatbewerking op een nieuwe locatie aan de Ambachtsweg 3 in Rhoon.

‘Mijn hart en persoonlijke ambitie ligt bij de plaatbewerkingsindustrie. Dit is iets waar ik de laatste jaren veel te weinig tijd aan heb kunnen besteden. Hier kan ik mij nu weer volledig op focussen en dat is voor mij erg belangrijk', zegt Anco Euser, directeur van Widenhorn. Widenhorn levert naast software ook laserlenzen, laserspiegels, snijonderdelen voor alle lasersnijmachines en dit wordt komende tijd uitgebreid. Hier zijn inclusief Anco Euser vier à vijf man actief.

 

ATS International

De verspanende activiteiten van de Widenhorn Groep zijn per 1 oktober overgenomen door ATS International. Dit bedrijf gaat nu verder onder de nieuwe naam ATS EdgeIT. Euser, voormalig directeur, legt uit waarom deze stap zo belangrijk is voor het bedrijf. ‘Ik heb het verspanende deel van ons bedrijf zo ver gebracht als ik kon. We zijn de laatste jaren enorm gegroeid, in september lagen we al voor op heel 2013. We behoren tot de top drie Edgecam resellers van de wereld. Mijn ambitie was niet om nog verder te groeien en hiervoor de nodige investeringen te doen, wat wel noodzakelijk is om onze verspanende klanten zo optimaal mogelijk te blijven ondersteunen. De maakindustrie in de Benelux vraagt een steeds hogere servicegraad en ook steeds vaker internationaal. ATS kan hieraan optimaal invulling geven. Onze geavanceerde postprocessors worden over de hele wereld gebruikt.'

 

Metavak

De Metavak 2014 is de eerste gelegenheid dat Widenhorn zich presenteert als pure plaatwerkspecialist. Met een unieke combinatie van software voor plaatbewerking, zoals CADCAM, calculatie en automatisch nesten en duurzame onderdelen voor lasersnijmachines als laserlenzen, laserspiegels, nozzels en keramische delen. ‘Deze combinatie is eigenlijk vanzelf ontstaan', legt Euser uit. ‘We houden de markt goed in de gaten om te evalueren of onze producten nog aan de eisen voldoen. Daarnaast krijgen we regelmatig vragen van ofwel klanten of producenten. Als het onze klanten meer kan bieden en wij met de combinatie van oplossingen kosten van onze klanten kunnen besparen en rendementsverbeteringen kunnen bieden, dan nemen we dit op in ons assortiment.'  De productportfolio zal komende maanden waarschijnlijk verder worden uitgebreid, zodat Widenhorn een totaalleverancier wordt voor plaatbewerking. 

 

Nieuwe huisstijl

Widenhorn kan met de verschillende oplossingen iedere machine optimaliseren van een eenvoudige knipschaar of profielzaagmachine tot een complexe ponslasercombinatiemachine met automatische be- en ontlading. Op stand 135 zijn de nieuwste releases van Profirst, Jetcam, Autopol en Logitrace zien, alsmede de duurzame en hoogwaardige lasersnijonderdelen, waaronder de RFID-lenzen voor Trumpf. Tevens wordt tijdens de Metavak de nieuwe huisstijl van Widenhorn zichtbaar.

Widenhorn focust op plaatbewerking'
Na de verkoop van de verspanende activiteiten van Widenhorn Industriële Automatisering aan ATS International gaat het achterblijvende deel verder als Widenhorn bv.
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 
 
 

Beschikbaar - Find your Flex Forces

meer ...
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Faillissementen

meer...
 

Gratis e-mailnieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit uw branche, recente marktplaats aanbiedingen en meer? Meld u dan nu aan voor de gratis nieuwsbrief.
Aanmelden
 

Uw handel op onze industriële marktplaats?

Plaats snel en eenvoudig uw handel op onze industriële marktplaats. Van kantinestoel tot kantbank! Lees meer