zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Stodt leidt op tot hoog niveau


Hengelo, 19 december 2016
STODT Toekomsttechniek in Hengelo Overijssel is het hightech kennis- en opleidingscentrum voor de maakindustrie. Directeur Jeroen Rouwhof ziet steeds meer zij-instromers. ‘Naast de reguliere instroom deelnemers uit de metalektro bedrijven worden we steeds vaker gevraagd iemand uit een ander werkveld op te leiden en om te scholen.’

De maakindustrie zit door de economische groei en vergrijzing van eigen personeel te springen om goede vakmensen. ‘Vaak wordt nieuw personeel aangenomen en naar STODT gebracht om het vak te leren’, vertelt Rouwhof. De nieuwe medewerker volgt dan een dag in de week de BBL opleiding en werkt de overige dagen in de praktijk.

 

Het unieke aan STODT Toekomsttechniek is dat het zich focust op de praktijk. Er is bijvoorbeeld een hele uitgebreide moderne praktijkruimte met CAD-CAM systemen, machines en automatisering aanwezig. Zo kan de opleider de theorie en de praktijk aanbieden. Dat betekent dat een bedrijf niet zijn eigen machines hoeft in te zetten voor zijn personeelslid in opleiding, zijn machines ondervinden geen hinder en kunnen gewoon doordraaien met de reguliere productie. STODT beschikt over volwaardige CNC productiemachines, dezelfde machines waarmee de student na zijn opleiding gaat werken. Zo probeert de opleider met name mkb-bedrijven naar een hoger niveau te helpen.

 

De kracht van STODT is het in korte tijd opleiden van mensen tot een hoog niveau. Dus MBO, MBO-plus en HBO. ‘Personeel moet op steeds hoger niveau worden opgeleid door de intrede van CAD/CAM-systemen, complexe besturingen en automatisering binnen de bedrijven. Daarnaast moeten machineoperators in de toekomst niet één, maar misschien wel drie machines moeten aansturen die 24/7 draaien.’ Naast volledige opleidingen faciliteert de opleider ook kortere cursussen, bijvoorbeeld om een operator bekend te maken met de nieuwe besturing van zijn machine. Daarnaast zijn er de HBO-modules; éénjarige cursussen op de vakgebieden CNC-verspaning en mechatronica om medewerkers in korte tijd de hightech technieken bij te brengen.

 

STODT start in 2017 met een project om werkzoekenden op te leiden voor de maakindustrie. Rouwhof voorziet dat het tekort aan goed geschoold personeel alleen maar toeneemt. ‘Om ondernemers te kunnen helpen in de zoektocht naar goed geschoold technisch personeel, starten we met een klas van vijftien zij-intreders. Aan het eind van hun opleiding kunnen de deelnemers zelfs een vijfassige machine bedienen en zijn ze klaar om ergens in dienst te treden’, zegt Rouwhof.

 

STODT is in Hengelo bezig een ‘Leerfabriek’ in te richten. Daar moeten allerlei machines en Smart Industry concepten komen waar de bedrijven behoefte aan hebben. Werknemers en studenten op alle niveaus kunnen er vervolgens oefenen in een echte productie omgeving om zichzelf te bekwamen met deze nieuwe technieken en systemen. ‘Een Leven Lang Leren, dat is de kreet van het moment. Het continue bijscholen van de medewerker is noodzakelijk om bij te blijven bij de nieuwe technieken en ontwikkelingen.’ Om ook bedrijven in andere delen van het land beter van dienst te kunnen zijn wil STODT in 2017 nieuwe cursuslocaties met moderne praktijkmogelijkheden openen.

 

www.stodt.nl

Stodt leidt op tot hoog niveau'
Directeur Jeroen Rouwhof ziet steeds meer zij-instromers. ‘Naast de reguliere instroom deelnemers uit de metalektro bedrijven worden we steeds vaker gevraagd iemand uit een ander werkveld op te leiden en om te scholen.’
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Faillissementen

meer...
 

Gratis e-mailnieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit uw branche, recente marktplaats aanbiedingen en meer? Meld u dan nu aan voor de gratis nieuwsbrief.
Aanmelden
 

Uw handel op onze industriële marktplaats?

Plaats snel en eenvoudig uw handel op onze industriële marktplaats. Van kantinestoel tot kantbank! Lees meer