Categories: Actueel

De Kok Staalbouw pakt logistiek grondig aan

Aan de hallen in het Brabantse Heerle werden in totaal negen Demag bovenloopkranen toegevoegd, waardoor niet alleen de logistiek is verbeterd maar ook de productiecapaciteit aanzienlijk is gestegen.

Executieklasse 4

De Kok Staalbouw, dat dit jaar 90 jaar bestaat, wordt gerund door de broers de Kok. In 1927 begon de opa van de eigenaren als hoefsmid en fietsenwinkel. Hij repareerde karren van boeren en ging later loodsen bouwen. Langzaam groeide het bedrijf verder uit tot een gerenommeerde staalbouwer in de top van de markt. De projecten die de Kok uitvoert zijn niet standaard. Rinus de Kok: ‘Wij zijn gecertificeerd om te werken in executieklasse 4 en dat is in Nederland best bijzonder. Er zijn heel weinig bedrijven die onder dat certificaat mogen werken. Wij zijn niet een heel groot bedrijf, maar wij hebben wel het vermogen om grote speciale werken te organiseren.’ Er wordt onder andere gebouwd voor de utiliteit, industrie, petrochemie en voor de offshore. Eigenlijk alles denkbaar op het gebied van staal.

Bijzonder

De Kok Staalbouw doet regelmatig bijzondere projecten. Zo zijn er in de afgelopen jaren skihallen gemaakt voor Rucphen en Landgraaf en wordt er op dit moment gewerkt aan een skihal in het Belgische skipark Aspen. Maar ook de kranenbouw is een belangrijke tak. Het bedrijf bouwt zeer grote speciale kranen voor van Haagen Kraanbouw. Daarnaast worden er vele loopbruggen en toegangsbruggen geproduceerd voor allerlei instanties. De Kok: ‘Dat zijn voor ons wel de meer specifiekere werken waar het beeld- en designaspect bij komt kijken. Hierbij krijgen wij de vrijheid om zelf te ontwerpen. Dat is gecompliceerd, maar erg leuk werk.’

Lees verder in de krant:  Niet alleen in Nederland wordt hard aan de weg getimmerd, ook in het buitenland is de Kok Staalbouw al 15 jaar actief.

De redactie

Recent Posts

AI binnen de maakindustrie, wat is er mogelijk?

Tijdens de Maakindustrie Expo in Hardenberg was er ook aandacht voor AI. Voor de een…

1 dag ago

Kasteel Metaal best presterende bedrijf in metaalbewerking

Aeternus heeft een top 25 gemaakt met de best presterende metaalbewerkende bedrijven. Aan de top is…

1 dag ago

DeSpray tekent miljoenencontract met het Australische ARRG Waste

Het in Nederland gevestigde DeSpray Environmental tekende op de IFAT-beurs in München een langetermijncontract van…

1 dag ago

Reactie Koninklijke Metaalunie op Hoofdlijnenakkoord

Het Hoofdlijnenakkoord is gepresenteerd. Koninklijke Metaalunie is blij dat er duidelijkheid is. De nadruk op…

1 dag ago

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

2 dagen ago

VNO-NCW: ‘Hoofdlijnenakkoord heeft terecht aandacht voor ondernemerschap en verdienvermogen’

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers…

2 dagen ago