Actueel

De geboorte van een kleine kantbank

Naast onderhoud en mechanisering houdt het bedrijf zich bezig met het retrofitten dan wel ombouwen van metaalbewerkingsmachines, voornamelijk van plaatbewerkingsmachines. Maar ook verspaningsmachines schuwen ze niet, zie het voorbeeld van de Gildemeister draaimachine van Tolkamp. Deze werkzaamheden omvatten inmiddels zo’n 40 procent van het totaal. Het bedrijf is gevestigd in Ulft en heeft in totaal negen mensen in dienst.

Kantbank

Simons zelf heeft ervaring met kantbanken. In het verleden was hij onderhoudspartner van de Codatto zwenkbuigmachines (Codatto is tegenwoordig onderdeel van Trumpf). Voor Codatto moest hij vier jaar geleden voor een onderhoudsklus naar Siberië. Omdat hij last had van vliegziekte, slikte Simons reistabletten. Daar bleek hij allergisch voor te zijn. Hierdoor liep Simons een ernstige nierziekte op, die hem ongeveer twee jaar aan bed kluisterde. In die periode kwam een collega langs die met plannen rondliep om een kleine kantbank op de markt te brengen. Hij wilde ze laten ontwikkelen en bouwen in China, maar kwam er niet uit met de Chinezen. ‘Tijdens mijn ziekbed ben ik er mee aan de slag gegaan. Dat resulteerde in een geheel nieuw ontworpen kleine kantbank. Het basisontwerp werd al tijdens de vakbeurs EuroBlech in 2014 gepresenteerd. Het definitieve ontwerp is nu ook zo ver dat het in een aparte onderneming is ondergebracht’, vertelt Simons.

KLPM Junior

De kantbank KLPM Junior 500 wordt onder andere door Frimach op de markt gebracht. De buigmachine heeft een capaciteit van 510 mm x 10 ton, met een slag van 260 mm en een zaksnelheid van 200 mm per seconde. De cnc-besturing is een Delem DA 66 Touch CNC. Verder is de bank voorzien van een Fiessler laserschermbeveiliging en een Wila New Standard opname.

De redactie

Recent Posts

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

12 uur ago

FME over coalitieakkoord: ‘Stabiel beleid is nodig om de technologische industrie te behouden’

FME is blij dat er na zes maanden formeren een regeerakkoord ligt en dat een…

14 uur ago

Stevast techniek: ‘Positief verrast’

Stevast Techniek uit Beilen is voor de tweede keer aanwezig op Maakindustrie Expo. ‘Vorig jaar…

18 uur ago

Ontmoeten relaties en zoeken naar personeel

Maakindustrie Expo in Evenementenhal Hardenberg is een tweedaags event (15 en 16 mei) voor de…

19 uur ago

Consolidatie in metaalbewerking zet door

Metaalbewerkende bedrijven kregen de afgelopen jaren veel voor hun kiezen, denk aan aanhoudende personeelstekorten, hoge…

2 dagen ago

WBSO-steun leidt tot recordinvesteringen in innovatie

Nieuwe innovatieve technologie is het antwoord op uitdagingen op terreinen als veiligheid, zorg, verduurzaming en…

2 dagen ago