Bystronic breidt Bysoft uit met Plant Manager Cutting voor lasersnijmachines en waterstraalsnijmachines

Plant Manager Cutting (PMC) is de nieuwste module voor Bysoft, de CAD/CAM oplossing van de Zwitserse machinebouwer Bystronic. De software biedt vele mogelijkheden op het gebied van werkvoorbereiding van lasersnijden en waterstraalsnijden.

De PMC software haalt automatisch gegevens uit ieder gewenst ERP-systeem, de te snijden contouren uit het CAD programma en creëert vervolgens volautomatisch de snijplannen. De plannen worden daarna toegewezen aan de machines gebaseerd op de specificaties en de beschikbare machine capaciteit. Plannen worden voortdurend automatisch aangepast op basis van de voortgang. Zo heeft de gebruiker op ieder moment inzage op de actuele status van de snijplannen en klantorders.

 

Plant Manager Cutting is volgens Bystronic uit Hardinxveld-Giessendam interessant voor gebruikers die een groot aantal onderdelen hebben of die veel verschillende materialen verwerken op één of meerder machines. PMC garandeert de hoogste productiviteit terwijl altijd zicht wordt behouden op relevante productie en machine informatie zoals het optimaal benutten van de beschikbare capaciteit, status van de klantorders en leveringsplanning.

 

Zo werkt PMC
Elk ERP systeem in een productieproces is verdeeld in individuele werk cycli. Eén van deze cycli is de planning van de snijprocessen. Het is deze cyclus waarop PMC wordt toegepast en het zijn werk doet om het proces te stroomlijnen. Hiermee wordt tijd en kosten bespaard en worden eventuele fouten in de planning effectief geëlimineerd.


‘Het voordeel voor de klant is,’ aldus Bystronic, ‘dat er geen programmeertijd nodig is voor het maken van de snijplannen dankzij de geautomatiseerde verwerking van orderdata en CAD data aangevuld met feedback van de productiedata.’ Verder noemt Bystronic de winstvergroting vanwege de ‘ongeëvenaarde efficiëntie en transparantie in het orderverwerkingsproces, gegarandeerde leverschema’s en planning die losstaat van de kennis van de operator.

 

‘Tevens is er een optimaal gebruik van materiaal en machine en een maximale procesbetrouwbaarheid. Door optimaal gecombineerde orders worden stilstand-tijden door het verwisselen van de snijkop en nozzle sterk gereduceerd. En tenslotte is er door PMC een efficiënte materiaal management inclusief eenvoudige planning van onderhoudsbeurten.