Categories: Actueel

Breman Machinery bouwt nieuwe hal voor grootste kotterbank van Europa [video]

Met de opbouw van de Skoda Kotterbank is gestart. Het totale gewicht ligt op 500 ton. Dit stelde ook speciale eisen aan de fundering. In totaal is er 360 m3 beton gestort (gewapend). In mei dit jaar moet de in Tsjechië gemaakte kotterbank gaan draaien.

Bekijk de video over de bouw van de hal

Aanvragen nemen toe

De machine kan producten bewerken van circa 26 x 10 meter. De draaitafel mag tot 250 ton worden beladen en de maximale diameter van een werkstuk ligt op ongeveer 20 meter. De tafel kan zowel als positieer- en als carrousel tafel worden gebruikt. Breman Machinery is al bekend met Skoda, binnen het bedrijf wordt al jaren gewerkt met een kleiner type. Henk Breman, directeur/eigenaar, geeft aan dat de  nieuwe aanwinst vooral noodzakelijk is omdat de aanvragen voor steeds grotere werkstukken toeneemt. ‘Daarnaast is de nieuwe machine ook een back-up voor zijn kleinere broer. Immers, nu zijn we sterk afhankelijk van deze ene kotterbank. Vooral gezien de inzet, de machine draait de volle 100 procent capaciteit. Mocht er een keer een storing optreden, kunnen we niet verder. Straks wel. We willen dus verder, klantgericht. Dit onderkennende, hebben we hierop beleid ontwikkeld. En een dergelijke investering doe je niet zomaar even.’

Zwaar hijswerk

Een aantal jaar geleden is dus het gehele traject voor de nieuwe kotterbank in gang gezet. ‘Al vrij snel bleek dat de enorme machine niet zomaar in een bestaande productiehal kon worden geplaatst. Dus is besloten om op het bedrijfsterrein een nieuwe hal met een afmeting van 85 meter lang bij 30 meter breed en 25 meter hoog te bouwen. In verband met de zware werkstukken is ook de hijscapaciteit verhoogd. In de nieuwe hal ligt deze op 4 keer 80 ton, 320 ton dus. Tot nu toe kunnen we 240 ton handelen. In 1999 gingen we hier in Genemuiden voor het eerst de hoogte in, nu hebben we vier productiehallen die in de hoogte zijn gebouwd’, aldus Breman.

Steeds groter

Een sprekend voorbeeld van steeds groter wordende producten is bijvoorbeeld de gripper voor het plaatsen van windmolenfundaties. Deze grippers hadden vrij recent nog een diameter van een ruim vijf meter, nu zit dit op negen tot tien meter in doorsnede. Dit geeft aan dat de producten waar de markt om vraagt, steeds groter worden.


https://www.breman-machinery.nl/

Rolf Elling

Recent Posts

AI binnen de maakindustrie, wat is er mogelijk?

Tijdens de Maakindustrie Expo in Hardenberg was er ook aandacht voor AI. Voor de een…

21 uur ago

Kasteel Metaal best presterende bedrijf in metaalbewerking

Aeternus heeft een top 25 gemaakt met de best presterende metaalbewerkende bedrijven. Aan de top is…

22 uur ago

DeSpray tekent miljoenencontract met het Australische ARRG Waste

Het in Nederland gevestigde DeSpray Environmental tekende op de IFAT-beurs in München een langetermijncontract van…

22 uur ago

Reactie Koninklijke Metaalunie op Hoofdlijnenakkoord

Het Hoofdlijnenakkoord is gepresenteerd. Koninklijke Metaalunie is blij dat er duidelijkheid is. De nadruk op…

24 uur ago

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

2 dagen ago

VNO-NCW: ‘Hoofdlijnenakkoord heeft terecht aandacht voor ondernemerschap en verdienvermogen’

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers…

2 dagen ago