Zoeken
verfijnd zoeken marktplaats
BMWT
 

Over BMWT

BMWT is een brancheorganisatie van importeurs en fabrikanten van bouwmachines, magazijninrichtingen, wegenbouwmachines en transportmaterieel. BMWT richt zich voornamelijk op het behartigen van de collectieve belangen van de leden in markt-technische zaken. Ook gemeenschappelijke zaken wat betreft de bedrijfsvoering krijgen aandacht binnen de organisatie. BMWT houdt zich bezig met het keuren, verhuur, garantie op en beveiliging van werkmaterieel, maar ook met trainingen en VCA-gecertificeerde examens. Algemene activiteiten die BMWT uitoefent zijn regelgeving, Europese samenwerking en beurzen en evenementen.


Meer informatie over BWMT »

Keuring

De BMWT-Keur is een keuringssysteem voor bouwmachines, magazijninrichtingen, transportmiddelen en wegenbouwmachines. BMWT-Keur is deskundig in het keuren van werkmaterieel, waarvoor een groot aantal keurbedrijven is gecertificeerd. En met succes! In 2015 zijn er ruim 242.000 BMWT-keuringen uitgevoerd. Om de kwaliteit van de BMWT-keuringen te bewaken, beoordeelt de onafhankelijke TÜV Rheinland Nederland BV, periodiek de keurende bedrijven. Daarnaast controleert een onafhankelijke organisatie met objectieve steekproeven, de uitgevoerde keuringen.


Meer informatie over Keuring »

Heftruckcertificaat

Om veilig een heftruck te kunnen bedienen, is het noodzakelijk dat de chauffeur een goede opleiding heeft gekregen binnen zijn eigen werkomgeving. Daarnaast is het van belang dat de chauffeur zijn opleiding heeft gekregen op de machine waar hij daadwerkelijk mee gaat werken. BMWT heeft hiervoor een aantal bedieningstrainingen ontwikkeld. Deze bedieningstrainingen zijn gebaseerd op praktijkervaringen met de betreffende truck. Ze worden aangeboden door BMWT-lidbedrijven en kunnen een kwalitatieve bijdrage leveren aan de veiligheid en efficiëntie binnen uw bedrijf.


Meer informatie over Heftruckcertificaat »

SOG-opleidingen

VCA-gecertificeerde bedrijven dienen vanaf 1 januari 2006 hun heftruckchauffeurs, bedieningsvakman hoogwerker, bedieningsvakman verreiker en machinist hijswerktuigen te kwalificeren volgens de VCA-standaard. BMWT is door de Stichting Samenwerken Voor Veiligheid (SSVV) erkend als SRTV-examenbureau voor het afnemen van SOG-examens bediening heftruck, hoogwerker, verreiker en hijswerktuig. Met deze erkenning mogen de BMWT-Trainbedrijven naast de trainingen ook SOG-examens afnemen als ze daarvoor zijn gecertificeerd.


Meer informatie over SOG-opleidingen »

Machinist grondverzet

Als Machinist Grondverzet verricht u werkzaamheden in de grond-, water- en wegenbouw. Om veilig te kunnen werken is het noodzakelijk dat u de machine goed kent en bekend bent met de omstandigheden waar u in moet werken. Onder de vlag van BMWT-Train is er een aantal trainingen opgezet die hoofdzakelijk door de deelnemende lidbedrijven worden verzorgd. Deze bedrijven geven zelf aan voor wie de trainingen zijn bedoeld.

Deze bedieningstrainingen zijn gebaseerd op praktijkervaringen met de betreffende machine of installatie. Ze worden aangeboden door BMWT-lidbedrijven en kunnen een kwalitatieve bijdrage leveren aan de veiligheid en efficiëntie binnen uw bedrijf.


Meer informatie over bedieningstrainingen in het grondverzet »

Het Nieuwe Draaien; energie-efficiënt werken in het grondverzet

In de bouw worden grote hoeveelheden brandstof verbruikt. Dit zorgt voor hoge kosten en voor veel milieuvervuiling. Door de bouwmachines slimmer te bedienen kan veel energie worden bespaard. Dit noemen we Het Nieuwe Draaien. Toepassing hiervan levert al snel een besparing van 10% op de brandstofkosten op. Voor de gehele branche is dat een winst van circa 200 miljoen per jaar.


Meer informatie over Het Nieuwe Draaien »

Controleer uw veiligheid

Volgens BMWT hoort veiligheid altijd voorop te staan. Wie de machines goed onderhoudt, de gebruiksinstructies nauwgezet opvolgt en de chauffeurs regelmatig traint, kan het ongevalsrisico aanzienlijk reduceren. Een andere vereiste is een zorgvuldige analyse van knelpunten in de werkomgeving. Bekijk met onze online check hoe het is gesteld met de veiligheid in uw magazijn en zet het af tegen de score van uw collega‘s in de branche.


Meer informatie over Veiligheid »

 

Contact


BMWT
Vlietweg 17U
2266 KA Leidschendam

Tel.: 070-3010103
secr@bmwt.nl
www.bmwt.nl

 

Social Media

Facebook Linkedin Twitter
 

Zó werkt BMWT-Keur

 

Het Nieuwe Draaien: wat levert het op?

 

Maps